BBQ-korv i briochebröd

(1 st) Mitt betyg: 0

BBQ-korv i briochebröd

  • 4 personer

Ingredienser

  • 4 st GØL korv
  • 1 burk majs
  • ½ dl creme fraiche
  • ½ dl bbq-sås
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 1 st gul lök
  • 1 st sötpotatis
  • ½ dl öl
  • 4 st korvbröd brioche
  • Senap
Skriv ut recept

BBQ korv i briochebröd toppad med sötpotatischips är inget vi skojar om. Denna korven har en riktig street food-känsla med rostad majskräm och sauterade grönsaker. Några av dessa korvar är att rekommendera.


Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och tänd grillen.
  2. Skiva sötpotatisen så tunt det går och vänd skivorna i lite olja.
  3. Rosta sedan i ca 25 minuter, eller tills chipsen känns krispiga.
  4. Rosta majsen i en panna.
  5. Majsen ska bli brynt men inte torr.
  6. Låt svalna och mixa ihop med crème fraiche, salt och peppar.
  7. Skiva paprika och lök.
  8. Fräs i en het panna med lite olja.
  9. När allt fått färg tillsätts öl.
  10. Låt koka bort helt.
  11. Smaka av med salt och peppar.
  12. Snitta, grilla och glaza korven.
  13. Servera i briochebröd tillsammans med BBQ-sås, majskräm, senap, sötpotatischips och den sauterade paprikan.


Tips

Har ni barn som ofta inte vill äta samma mat som er är detta ett fantastiskt recept, då ni kan låta alla ta för sig av de tillbehören de är sugna på